Događaji

Inicijativa 'Ujedinjeni protiv diskriminacije'

U Rijeci prosvjedna šetnja inicijative Ujedinjeni protiv diskriminacije

U Rijeci prosvjedna šetnja inicijative Ujedinjeni protiv diskriminacije

Riječka građanska inicijativa 'Ujedinjeni protiv diskriminacije' organizira prosvjednu šetnju, koja će u podne krenuti s Trga Ivana Klobučarića do Trga 111. brigade.

Tamo će se odvijati prigodni program kojeg će voditi Mario Battifjaca i Davor Jurkotić,a nastupat će Let 3 , Morso, Gerila i drugi.

Inicijativa 'Ujedinjeni protiv diskriminacije' pozvala je građane i građanke da se na sutrašnjem referendumu o ustavnoj definiciji braka izjasne 'protiv'.

Uz udruge Terra, Molekula, Glas razuma stala je i udruga Oaza koja skrbi o beskućnicima i potrebitim obiteljima.

"Zato što smatramo našom moralnom, etičkom i profesionalnom obavezom da reagiramo na kršenje ljudskih prava, da reagiramo na situacije u društvu, gdje određene inicijative i skupine u društvu pokušavaju postaviti u lošiji položaj neku drugu skupinu ljudi i to je bio naš primarni razlog uključivanja", rekao je Daniel Vasilj.

Na pitanje boje li se LGBT osobe onog što slijedi ako na referendumu pobijedi 'za', u ime udruge Lori, Daniela Almesberger kaže.

"Vjerujem da će prevagnuti neki zdrav razum, ali s druge strane da, strah me je. To će nas vratitim, ne 15 godina, nego 55 godina unatrag. Bit će jako teško, ne samo za LGBT manjine, nego za mnoge druge manjine. Bit će jako teško dalje", istaknula je Almesberger.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.