Crna Kronika

#hrvatska

Traje potraga za nestalom 10-godišnjom djevojčicom u rijeci Dragonji

Traje potraga za nestalom 10-godišnjom djevojčicom u rijeci Dragonji
MUP

Još se uvijek traga za 10-godišnjom djevojčicom koja je sinoć nestala u nabujaloj rijeci Dragonji kada je skupina migranata pokušala ilegalno prijeći hrvatsko-slovensku granicu, izvijestili su u petak iz istarske policije koja je tada iz rijeke spasila tursku državljanku, majku nestalog djeteta.

U policiji pretpostavljaju kako je riječ o djetetu s invaliditetom, što se dalo zaključiti prema pronađenom dokumentu.

Na graničnom prijelazu Plovanija glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač izjavila je da je trenutno u potragu uključeno četrdesetak pripadnika hrvatskih policijskih snaga te ronioci MUP-a kojima su se priključili i slovenski ronioci.

Načelnik Policijske postaje Buje Boban Robin Paulović rekao je da je tijekom noći s hrvatske strane pretražen donji dio riječnog toka u duljini tri i pol kilometra, a jednaku duljinu terena su uzvodno tijekom noći pretražili slovenski policajci.

Naveo je da su u potrazi sudjelovali i vatrogasci iz Umaga, DVD-a Buje, JVP-a Koper i Piran te članovi lovačkih udruga, teren se pretražuje i dronovima te je prilično nepristupačan i potraga se obavlja u otežanim uvjetima.

"Nadam se da ćemo pronaći dijete u dobrom stanju, premda vrijeme prolazi", poručio.  

Spašena žena, majka nestale djevojčice, se oporavlja i tijekom dana trebala bi biti otpuštena iz pulske bolnice.

Neslužbeno se doznaje da je spašena žena i majka pronađenih 5-godišnjaka i 13-godišnjaka, a 18-godišnjak je njen nećak.

Rijeka Dragonja na mjestu gdje su nađeni migranti nije previše duboka, no zbog kiša je nabujala te su struje vrlo jake. 

Naime, policija je noćas, nakon što je zaprimila dojavu da se u mjestu Dramac kod Buja nalazi dijete koje traži pomoć, iz nabujale Dragonje kod hrvatsko-slovenske granice uspjela spasiti tursku državljanku, a u tijeku je traganje za djetetom za koje se pretpostavlja da ga je odvukla riječna struja.

Na slovenskoj strani Dragonje tijekom noći pronađeno je još jedno dijete i 18-godišnjak, koje je žena uspjela prebaciti preko rijeke.

​​​​​​​​​​​​​​​​​