Događaji

Neće biti promjena

Bandić o vrtićima: Nema razloga za dodatnim financijskim opterećenjem roditelja

Bandić o vrtićima: Nema razloga za dodatnim financijskim opterećenjem roditelja

Svi vrtići u Gradu Zagrebu poslovat će po istim kriterijima sufinanciranja koji se temelji na prisutnosti djeteta. Osim na gradske, to se odnosi i na vjerske i privatne vrtiće u hrvatskoj metropoli, zaključeno je na sastanku u Gradskoj upravi.

Nakon što su se roditelji digli na noge zbog novog prijedloga sufinaciranja privatnih i vjerskih vrtića u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić primio je predstavnike tih predškolskih ustanova. Ne postoje razlozi za dodatnim financijskim opterećenjem roditelja, poručuje prvi čovjek Zagreba.

"Na teret roditelja neće biti ni kune novih obveza. Stvari ćemo zajedno riješiti i neće biti nikakvih problema. Malo su se moji unutar ureda zaigrali. Problem je kad oni počnu politički misliti. Onda gradonačelnik mora intervenirati i danas smo to riješili na obostrano zadovoljstvo", rekao je Bandić.

Grad sufinancira privatne i vjerske vrtiće prema najboljem modelu u Hrvatskoj. Inače, u Zagrebu radi i djeluje ukupno 122 spomenutnih predškolskih ustanova. Njihov rad će se, zaključeno je na zajedničkom sastanu u Gradskoj upravi, standardizirano pratiti pod jednakim uvjetima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.