Događaji

Traže bolju cijenu

Vlada o HPB-u i granskim ugovorima za školstvo i znanost

Vlada o HPB-u i granskim ugovorima za školstvo i znanost

Vlada do daljnjeg odustaje od prodaje Hrvatske poštanske banke. Vlada će na današnjoj sjednici odbiti ponudu Erste banke za kupnju Hrvatske poštanske banke, koja je bila oko 130 milijuna eura.

Nagađa se kako je upravo preniska cijena razlog zasad odgođene prodaje HPB-a za koju je ponudu navodno povukla i OTP banka.

Također, Vlada će na sjednici najaviti i ukidanje granskih kolektivnih ugovora za 90 tisuća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama te znanosti. Nakon pola godine, kako tvrdi, bezuspješnih pregovora, ministar Željko Jovanović u dogovor sa sindikatima, čini se, više ne vjeruje.

''Ako mirenje ne uspije, raskid i izrada potpuno novih kolektivnih ugovora koji će biti jednako kvalitetni, ali na način da se prilagode ekonomskoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj'', poručio je Jovanović. U sindikatu učitelja zbog ministrove najave nisu isključili ni mogućnost štrajka, poručio je početkom tjedna v.d. predsjednika sindikata Vladimir Milošević.

''Kako je Vlada beskompromisno udarila po nama, Sindikat hrvatskih učitelja će od sada odgovarati na isti način. Poduzet ćemo sve što je u našoj moći sukladno zakonskim propisima da ih zaustavimo'', zaprijetio je Milošević.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.