Događaji

Smanjenje plaća

Prosvjetari peticijom traže Jovanovićevu smjenu

Prosvjetari peticijom traže Jovanovićevu smjenu

Prosvjetari se do četvrtka imaju priliku izjasniti što misle o radu svog resornog ministra. Do tada u školama traje jutros započeto potpisivanje peticije kojom sindikat Preporod traži ministrovu smjenu.

Smanjenje plaća za studeni i neisplata troškova prijevoza za prosinac izravan su povod za peticiju, a razlog sindikalno nezadovoljstvo radom resornog ministra Željka Jovanovića ali i njegovim javnim istupima...

"Mi želimo da svi zaposleni u školama prepoznaju da je sada prilika da se mi riješimo jednog nesposobnog, dakle nekompetentnog, neodgovornog, bahatog i ciničnog ministra koji je svaki svoj neuspjeh spreman predstavljati uspjehom", ljut je na ministra šef školskog sindikata Preporod Željko Stipić, siguran da je sve što je Jovanović napravio u dvije godine mandata stvorilo nered, a ne da je, kako on to zamišlja i tvrdi, obrazovanje učinio dostupno svima, podignuo kvalitetu obrazovanja i uveo red u sustav:

"Reče nedavno u jednom svom intervjuu da će ostati na ovom mjestu sve dok, kaže, ima podršku svoje obitelji, dok ima podršku svoje stranke i dok ima podršku Vlade, a mi ćemo ga kroz ovu peticiju podsjetiti da bi bilo dobro da vidi ima li podršku zaposlenih u školama."

Ima li podršku prosvjetara, ministar i javnost čut će do kraja radnog tjedna, kada sindikat Preporod planira objaviti koliko je prosvjetara potpisalo peticiju, koju je podržala i udruga 'Nastavnici organizirano', ne toliko zbog smanjenja plaća, koliko zbog birokratizacije, nediscipline i zastarjelih programa, kaže nastavnica Ana Majnarić: "A sve to rezultira i napadom roditelja na nas učitelje i profesore. Smjena ministra neće ništa riješiti jer je potrebna promjena politike Vlade prema obrazovanju, ali smjena ministra Jovanovića bit će dobar početak. Obrazovanje je najvažnija stvar na svijetu, a naš se obrazovni sustav rastače."

Potpisivanje peticije trajat će do četvrtka, a prikupljene potpise sindikat planira premijeru Zoranu Milanoviću uručiti u ponedjeljak. Vjeruju da će ih prikupiti više od 15 tisuća.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.