Događaji

66 milijuna kuna

Potpisano 14 ugovora o nabavi vojne opreme

Potpisano 14 ugovora o nabavi vojne opreme

U Ministarstvu obrane potpisano je 14 ugovora o nabavi vojne opreme s 21 hrvatskom tvrtkom u vrijednosti od 66 milijuna kuna. Prvi je to put da su se hrvatske tekstilne i obućarske tvrtke udružile i pobijedile na javnom natječaju.

Zadovoljstvo time nije krio ministar obrane Ante Kotromanović.

"Iznimno smo zadovoljni što hrvatske vojnike možemo opremiti hrvatskim proizvodom, od donjeg veša do jurišne puške. To znači da i vi proizvođači vojne opreme u Hrvatskoj možete napraviti dobar proizvod koji je u standardu NATO-a. Znam, i mi smo pomogli da mnogi od vas i izvoze to vani. To je naša zadaća i u budućnosti, da vam pomažemo da se probijete na vanjsko tržište", istaknuo je Kotromanović.

Riječ je o jednogodišnjem ugovoru, prema kojem hrvatske tvrtke Ministarstvu obrane moraju isporučiti gotovo 176 tisuća vojnih odora, oko 14 tisuća pari vojničkih čizama, 500 kaciga i oko 1600 pušaka, također hrvatske proizvodnje.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Drago Lovrić istaknuo je da je iznimno zadovoljan kvalitetom opreme koju su izradile hrvatske tvrtke, te dodao.

"Zahvaljujemo se ministru obrane što je ovaj ugovor potpisan ovako rano, u prvom mjesecu. S time ćemo dobiti opremu na vrijeme i moći ćemo izvršiti sve zadaće, koje stoje pred Oružanim snagama. Mi iz Oružanih snaga ćemo zajedno sudjelovati sa svim proizvođačima u smislu unaprjeđenja vojne opreme, davat ćemo svoje savjete kako da ta oprema bude što bolje izgrađena, da se može probiti na svjetskom tržištu i zasigurno, bit ćemo najbolji reklameri hrvatskih proizvoda", naglasio je Lovrić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.