Događaji

Kvalitetne tvrtke

Zagrebački SDP protiv privatizacije Groblja, Tržnica i Čistoće

Zagrebački SDP protiv privatizacije Groblja, Tržnica i Čistoće

Klub zastupnika Zagrebačkog SDP-a predstavio je svojih 28 amandmana uoči ovotjedne sjednice Gradske skupštine.

Prema SDP-u prijedlog odluke o komunalnom redu najbitnija je točka dnevnog reda. Smatraju da se tom odlukom pokušava uvesti privatizacija na mala vrata. Njihovi amandmani protive se prodaji podružnica Groblje, Tržnice i Čistoće te štite prava radnika.

"1868. godine je bila riječka krpica. Ovo danas što se predlaže u odluci je, kroz mala vrata, zagrebačka fleka u pokušaju privatizacije Groblja, Tržnica i Čistoće. To su dobre tvrtke, nemojmo uništavati ono što je dobro", rekao je šeg zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić te naglasio da se moć odlučivanja mora vratiti u Gradsku skupštinu.

"Svjedoci smo da za brojne stvari saznajemo iz medija poput Svetica, poput privatizacije Gradskih ljekarni i jednostavno se u Gradsku skupštinu mora vratiti odlučivanje o najvažnijim stvarima", rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Uz to, SDP-ovi amandmani odnose se i na postavljanje javnih kamera. Također, protive se prijedlogu da manifestacije u gradu mogu trajati 9o dana. A jedan od prijedloga amandmana vezan je i uz ambroziju. Predlažu da odgovornost za njeno čupanje dijelom preuzme i Zg Holding.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.