Događaji

Prosvjedi u BiH

Prosvjednici u Sarajevu blokiraju promet

Prosvjednici u Sarajevu blokiraju promet

Neka od raskrižja u središtu Sarajeva i u večernjim su satima u nedjelju bila blokirana a promet vozilima sprečavale su skupine uglavnom mlađih osoba koje su tijekom dana sudjelovale u prosvjedima tražeći ostavku vlade Federacije Bosne i Hercegovine te puštanje iz pritvora onih prosvjednika koji su ranije privedeni zbog sudjelovanja u paleži i vandalizmu.

Na nekim ulicama oni su pokušavali postaviti i kontejnere kako bi dodatno zapriječili promet. Nekoliko stotina prosvjednika tijekom poslijepodnevnih sati kružilo je glavnim gradom BiH zadržavši se najprije pred teško oštećenom zgradom Predsjedništva BiH da bi potom otišli pred policijsku postaju a zatim i pred županijsko tužiteljstvo i sud.

Osim nasumičnog blokiranja prometa drugih izgreda niti sukoba s policijom nije bilo iako su interventni policajci bili u pripravnosti pred sjedištima pravosudnih tijela.

Okupljanja je tijekom dana ponovno bilo u Bihaću no i oni su protekli mirno.

Predsjednik vlade Unsko-sanske županije Hamdija Lipovača tijekom dana je u Bihaću novinarima kazao kako unatoč zahtjevima prosvjednika ne kani podnijeti ostavku odnosno kako će to učiniti jedino pod uvjetom da ostavke podnesu i svi zastupnici u županijskoj skupštini.

Po prvi puta prosvjednici su izašli i na središnji trg u Bijeljini koja se nalazi na sjeveru BiH a u sastavu je Republike Srpske.

Tamo su se međutim pojavile dvije skupine prosvjednika. Iz jedne su se čuli povici "Lopovi, lopovi" dok su iz druge koja je prispjela naknadno uzvikivali nacionalističke slogane poput "Ovo je Srbija".

Sukobe između te dvije skupine prosvjednika spriječila je policija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.