Događaji

Očuvanje tradicijskih proizvoda

Korčulanski čaj od lista masline uvršten u 'Arku okusa'

Korčulanski čaj od lista masline uvršten u 'Arku okusa'

Korčulanski čaj od lista masline prošao je stroge kriterije svjetske Slow Food komisije te je uvršten u 'Arku okusa', izvjestili su nas članovi dubrovačkog convivuma Slow Fooda.

'Arka okusa' je veliki online katalog hrane kojoj prijeti nestanak, tj. ugroženih tradicijskih proizvoda, a projekt su 1999. godine zajednički pokrenuli Slow Food Fondacija za bioraznolikost i Gastronomsko Sveučilište u Pollenzu.

Očuvanje tradicijskih proizvoda i znanja jedan je od glavnih ciljeva Slow Food pokreta i projekta 'Arka okusa' koji za sada obuhvaća 1455 proizvoda iz cijelog svijeta.

Hrvatski čaj od lista masline na ovom se dragocjenom popisu našao zahvaljujući Velalučaninu Fanitu Žuveli, vlasniku tvrtke 'Fanito' koji je prije nekoliko godina krenuo u proizvodnju čaja od masline, želeći široj javnosti ponuditi proizvod koji se na Korčuli koristi od davnina, a otočani ga, između ostalog, konzumiraju za snižavanje krvnog tlaka, smirenje i detoksikaciju organizma.

Slobodna Dalmacija


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.