Biznis

Maslinovo ulje

Rijeka: Počinje Maslina expo

Rijeka: Počinje Maslina expo

Izložbom Mediteranska maslina, koju će prirediti Centar za znanost iz francuske regije Centra, stručnim predavanjima i kušanjem maslinovih ulja nastojat će se maslinarstvo bolje predstaviti i približiti posjetiteljima

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku počinje Maslina expo 2008., javlja HRT .

Manifestaciju organiziraju Društvo hrvatsko-francuskog prijateljstva Francuska alijansa Rijeka u suradnji s Francuskim institutom iz Zagreba, Vinoteka i oleoteka Mileniuim te Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu.

Osmišljena je s ciljem da na jednom mjestu okupi renomirane maslinare i uljare, koji će predstaviti svoj rad i proizvode. Izložbom Mediteranska maslina, koju će prirediti Centar za znanost iz francuske regije Centra, stručnim predavanjima i kušanjem maslinovih ulja nastojat će se maslinarstvo bolje predstaviti i približiti posjetiteljima.

Prikazat će se uzgoj maslina kroz povijest, podneblja masline, vrste maslina, proces berbe i skladištenja, blagodati i područja upotrebe maslinova ulja. Tijekom manifestacije bit će održana predavanja o maslinicima, kakvoći i etiketama maslinovih ulja, klasifikaciji i ocjenjivanju maslinova ulja te ekološkom maslinarstvu.


Reci što misliš!