Događaji

Startao još jedan "Škraping"!

Startao još jedan

Jutros je startala manifestacija Škraping Tkon - otok Pašman 2014. i 5. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu na otoku Pašmanu.

Škraping je jedinstvena internacionalna trekking utrka po oštrom otočkom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova.

Utrka je podijeljena u tri kategorije; Ultra od cca 40 km koja započinje u mjestu Banj i namjenjena je iskusnim sportašima, Light od cca 20 km, upoznaje sudionike sa starinama i ljepotama Pašmana, a za one koji ne vjeruju u svoje tjelesne sposobnosti, tu je i Đir, nekoliko kilometara hodanja ili trčanja na svježem zraku, utrke Light i Đir polaze iz mjesta Tkon.

Škraping je službeno dio Hrvatske trekking lige a održava se u organizaciji Javne komunalne ustanove Prvenj uz partnere projekta - Općina Tkon, Turistička zajednica Općine Tkon i Atletski klub "Soline" iz Biograda na moru, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva turizma, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Zadarske županije.

Prijavljeno je preko 1000 natjecatelja koji dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Poljske, Italije, B i H, Srbije.

Najavljeni gosti koji dolaze na utrku Škraping su: Stipe Božić koji već tradicionalno dolazi na Škraping, maratonka i olimpijka Lisa Stublić i olimpijska prvakinja Sandra Perković.

Na samoj utrci Škraping sudjelovati će na utrki i predstavnici: Ministarstva regionalnoga razvoja i Fondova EU, Sektora za otoke, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.