Događaji

Quatro aprilanti quaranta duranti

Od nedjelje sunčano vrijeme uz temperature i do 25 stupnjeva

Od nedjelje  sunčano vrijeme uz temperature i do 25 stupnjeva

Ako je suditi po staroj talijanskoj poslovici "Quatro aprilanti quaranta duranti", čini se da bi se jedan dio ove poslovice mogao obistiniti jer će nas od nedjelje 10 dana pratiti sunčano vrijeme, u znaku visokih temperatura i do 25 stupnjeva.

Kako je poznato, poslovica znači "kakva će biti prva četiri dana, takvo nas vrijeme čeka punih 40 dana". Potvrđuje to i Rade Popadić iz Udruge "Crometeo":

- Ne znam je li zbog poslovice ili ne, no desetak dana od nedjelje bit će sunčano, toplo, po meteorološkim prilikama nešto poput preuranjenog ljeta - govori nam Popadić.

- Takvo vrijeme bilo je sve do prekjučer kada je ciklona Vladimir počela djelovati na vrijeme kod nas noseći oblake, jugo i pad tlaka zraka. Sve to nekima i nije po volji, posebno onima koji pate zbog promjena vremena. - Nakon oblačnog petka, u subotu će biti djelomično sunčano, uz promjenjivu naoblaku. Još je samo u početku u Dalmaciji mjestimice moguća kiša, ali će već od jutra u većini krajeva biti suho - najavljuje Popadić.

To znači da će se ciklona Vladimir tek malo osjetiti u našim krajevima. Slabo do umjereno jugo puhat će u Dalmaciji veći dio dana, a na sjevernom Jadranu bura koja će se do večeri proširiti i na Dalmaciju. Temperature bez veće promjene ili ne znatno niže.

Za sve željne prirode, a i za one odvažnije ljubitelje mora, nedjelja će biti u znaku sunčanog vremena, a tek nešto mjestimičnih pljuskova moguće je u Zagori. Dnevne temperature od 18 do 24 stupnjeva pratit će nas u nedjelju, ali i u dane koji slijede pa se valja dobro pripremiti, što manje biti na jakom suncu i uz sebe stalno imati bočicu vode.

Slobodna Dalmacija


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.