Događaji

Katastrofalne poplave u Slavoniji

Djelomična evakuacija iz slavonskobrodskog naselja Josip Rimac

Djelomična evakuacija iz slavonskobrodskog naselja Josip Rimac

Petnaestak timova evakuira prvenstveno stare i nemoćne te majke s djecom. Dio štićenika iz privatnih domova za stare i nemoćne odvezli su članovi obitelji, a dio je je smješten u domove u sigurnim dijelovima grada. Majke s djecom, te zdrave starije osobe odvoze u mjesne domove u Brodskom Vinogorju i Podvinju.

"Domovi i škole su puni. U ovom trenutku teško je procjeniti koliko je to ljudi. Crveni križ je na terenu i radi popis kako bi se svima dostavila večera. Naručeni su i kreveti koji stižu iz Zagreba. Dio građana područje je napustio osobnim vozilima i kombijima i odlučili su sami potražiti smještaj kod prijatelja i rodbine. Za sada procjenjujemo da će u organiziranom smještaju biti 400-500 osoba. Što se tiče situacije na terenu, nema panike, nasip se pojačava geotextilom i tucanikom. Ovdje je i tristotinjak ljudi spremnih da priskoči u pomoć", rekao je večeras Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda za Hinu.

Vodostaj rijeke Save kod Slavonskog Broda kontinuirano opada od jutros od 6 sati kada je bio 936 centimetara, večeras u 21 sat prema podacima Hrvatskih voda, bio je 923 centimetra.

Stožer za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije danas poslijepodne je preporučeno da slavonskobrodski i stožeri zaštite i spašavanja ugroženih općina pokraj rijeke Save donesu odluke o pokretanju djelomične evakuacije stanovništva jer se noćas očekuje još jedan vodeni val.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.