Događaji

Potreba za 975 radnika

Mrsić: Za radnike na poplavljenim područjima plaća 2.500 kuna

Mrsić: Za radnike na poplavljenim područjima plaća 2.500 kuna

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izvijestio je kako će svi oni koji su se prijavili za rad na poplavljenim područjima primiti minimalnu plaću od 2.500 kuna.

"Bit će vrlo bitna koordinacija s lokalnom samoupravom", rekao je Mrsić i dodao da je u ovom trenutku potreba za 975 radnika.

"Prijavilo se 3.325 zainteresiranih osoba, a mi očekujemo da će potrebe za javnim radovima biti još i veće. Budući da na ovim područjima imamo i tvrtke, omogućit ćemo im potpore za očuvanje radnih mjesta, s obzirom na to da mnogi ljudi neće moći raditi", kazao je Mrsić.

Umirovljenici također ne trebaju strahovati, budući da će im mirovine biti isplaćene na privremene adrese.

Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović rekao je da je za sutra sazvan stožer koji će odrediti na koji će se način sanirati pojedina područja.

Ministar branitelja Predrag Matić je istaknuo da su branitelji do sada odricanjem 20 posto sredstava za udruge osigurali 3 milijuna sredstava. Branitelji prikupljaju humanitarnu pomoć diljem Hrvatske, uskoro će biti i humanitarni koncerti.

Iz Ministarstva pravosuđa izvijestili su da dio zatvorenika će uz nadzor sudjelovati u javnim radovima. Oni koji su bili ugroženi su premješteni.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.