Događaji

Petak u Saboru

Poslodavci će određivati koliko ćete smjeti popiti na radnom mjestu

Poslodavci će određivati koliko ćete smjeti popiti na radnom mjestu

Tradicionalno, petkom Sabor glasa o raspravljenim točkama. Jednoglasno i bez rasprave ukinut je tako zastupnički imunitet bivšoj ravnateljici Porezne uprave Nadi Čavlović Smiljanec.

"Po zahtjevu Državnog odvjetništva, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, od 19. svibnja 2014. godine, zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo protiv službene dužnosti trgovanje utjecajem iz članka 295, prvi stavak Kaznenog zakona", rekla je predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol.

Čavlović Smiljanec sumnjiči se da stopirala ovrhu nad tvrtkom osječkog poduzetnika Željka Biloša čime je proračun oštećen za gotovo 12 milijuna kuna.

U Saboru je usvojen i novi Zakon o zaštiti na radu kojim je poslodavcu omogućeno da, ovisno o vrsti posla, propiše dopuštenu koncentraciju alkohola u krvi na radnom mjestu ovisno o procjeni rizika. Protiv toga ustao je HSU-ov Silvano Hrelja koji inzistira na potpunom brisanju odredbe o nula promila na radnom mjestu, pa se malo i našalio učio domjenka povodom Dana Sabora, na što je odgovorio predsjednik Sabora Josip Leko.

"U funkciji izbjegavanja svakog mogućeg licemjerstva, molim da ne servirate danas pjenušac, s obzirom da mi nemamo procjenu rizika, a ovo je naše mjesto rada. Prema tome, bar da izbjegnemo kritiku javnosti", kazao je Hrelja.

"Učinit ću kvalificirani oblik djela pa ću prekršiti pravilo i odgovarat ću za to", poručio je Leko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.