Događaji

Sastanak

Kotromanović se sastao s gruzijskim ministrom Petriašvilijem

Kotromanović se sastao s gruzijskim ministrom Petriašvilijem

Ministar obrane RH Ante Kotromanović sastao se u ponedjeljak s državnim ministrom za europske i euroatlantske integracije Gruzije Aleksom Petriašvilijem, s kojim je razgovarao o temama vezanim uz predstojeći summit NATO-a u Walesu, iskustvima u provedbi obrambenih reformi, sudjelovanju u međunarodnim operacijama i bilateralnoj obrambenoj suradnji.

Ministar Kotromanović naglasio je kako Hrvatska zagovara politiku otvorenih vrata i proces proširenja NATO-a te je otvorena za suradnju glede prijenosa svojih iskustava Gruziji na njezinom putu u NATO i EU. Ministru Petriašviliju čestitao je na nedavno potpisanom Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Europske unije s trima zemljama bivšeg Sovjetskog saveza - Ukrajinom, Moldavijom i Gruzijom.

Ministar Petriašvili naglasio je kako je pred Gruzijom težak proces reformi i usklađivanja sa zakonodavstvom Europske unije i istaknuvši kako Hrvatska ima vrijedno iskustvo prilagodbe EU. Ujedno je potvrdio snažnu predanost Gruzije dostizanju cilja punopravnog članstva u NATO-u.

Ministri Kotromanović i Petriašvili suglasili su se kako je NATO glavni oslonac sigurnosti u Europi i izrazili uvjerenost da će predstojeći Summit reafirmirati vrijednost i ulogu Saveza.

U sklopu posjeta Hrvatskoj, gruzijskog ministra primio je i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.