Događaji

Sretna je okolnost da je kiša danas stala

Karlovac: redovite mjere obrane za Kupu i Koranu

Karlovac: redovite mjere obrane za Kupu i Koranu

U Karlovcu su danas proglašene redovite mjere obrane od poplave za Kupu i Koranu, no hidrolozi DHMZ ne očekuju izvanredno stanje.

 

Redovite mjere obrane od poplave za Kupu, jer je prešla sedam metara (703), proglašene su sat prije podneva, a za Koranu su proglašene jutros.

Unatoč jučerašnjem opadanju, razine četiriju karlovačkih rijeka danas ponovno rastu po nekoliko centimetara na sat zbog kiše koja je pale na slivu Dobre i Kupe, rekla je Hini voditeljica karlovačke Ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak.

"Činjenica je da opet imamo tzv. veliku vodu, razlog nije Korana, kao prethodnih dana, problem je dotok Dobre i Kupe, koje jedna drugoj usporavaju tok", objasnila je Željeznjak.

Iako jučer nije pala velika količina kiše, problem je što je pala na tlo koje je od ranije zasićeno vodom.

U tim okolnostima, sve oborine koja padnu "takoreći odmah dospiju u rijeke", pojasnio je Hidrolog DHMZ Borivoj Terek.

Sretna je okolnost da je kiša danas stala, pa će rijeke uspjeti 'peuzeti' dio viška vode, rekao je Terek.

Izlijevanje rijeka stvorilo je poteškoće u cestovnom prometu. Prema priopćenju karlovačkog Centra 112 zatvorene su Obala Trnskog u Karlovcu, državna cesta u mjestu Koritinja, županijske ceste Donje Mekušje - Husje - Kobilić, te Topusko - Maljevac, kao i lokalne ceste Mala Švarča - Logorište, Veljun - Poloj. Zatvorena je i ceste Karlovac - Gornje Mekušje, iza karlovačkog nogometnog stadiona.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.