Događaji

Zatvorena pruga Karlovac-Kamanje-granica

Zatvorena pruga Karlovac-Kamanje-granica

Zbog sanacije odrona tla na kolosijek za promet je zatvorena pruga Karlovac-Kamanje-državna granica sa Slovenijom, priopćila je jutros HŽ Infrastruktura.

 

Nakon završene sanacije pruge oštećene velikim količinama kiše jučer je otvorena pruga Čakovec-Središče-granica sa Slovenijom te pruga Pleternica-Požega.

Zbog ekstremnih količina kiše te odrona i poplava na terenu su sve dežurne ekipe i dodatno angažirani radnici koji saniraju nastalu štetu te nadziru stanje pruga na kritičnim lokacijama. Riječ je o relacijama Mrzlo Polje-Duga Resa na pruzi Zagreb-Rijeka, koridorska pruga Dugo Selo-Novska (Zagreb-Vinkovci) te Novi Marof-Turčin na pruzi Zaprešić-Čakovec. Pojačana kontrola provodi se i na pruzi Zagreb Glavni kolodvor-Sisak-Novska, kako bi se prevenirala moguća oštećenja uzrokovana očekivanim vodenim valom.

Manja kašnjenje su moguća na relaciji između kolodvora Nova Gradiška i Okučani na pruzi Novska-Tovarnik-državna granica, jer zbog radova na toj dionici željeznički promet teče jednim kolosijekom. Zbog radova i supstitucijskog prijevoza putnika autobusima tijekom dana moguća su manja kašnjenja između kolodvora Koprivnica, Drnje, Botovo i Gyekenyes i između kolodvora Križevci i Bjelovar.

Jutros je željeznički promet u međunarodnom, unutarnjem daljinskom i zagrebačkome gradsko-prigradskom prijevozu uglavnom redovit, stoji u priopćenju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.