Događaji

Riječno kino

Riječno kino u Karlovcu, Jastrebarskom, Dugoj Resi, Slunju i Kamanju

Riječno kino u Karlovcu, Jastrebarskom, Dugoj Resi, Slunju i Kamanju

Riječno kino, kulturna manifestacija koja obuhvaća filmske projekcije na otvorenom i niz popratnih programa, održat će se od 15. srpnja do 7. kolovoza u Karlovcu, Slunju, Dugoj Resi, Kamanju i Jastrebarskom, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare.

Uz dvanaest filmskih večeri bit će i bogat popratni program u kojem je novost multimedijalni kviz koji je osmislio portal filmskih amaterskih kritičara, jedna plesna predstava, nagradne igre, izložbe i putopisi te uvijek atraktivna "utrka na luftićima" prije svake filmske večeri, jer je zračni jastuk zaštitni znak opuštenog gledanja filmova uz rijeku na Riječnom kinu.

U Karlovcu će se održati šest filmskih večeri tijekom kojih će biti prikazani filmovi "Jastog" i dokumentarac "Pele – legenda je rođena" (23. i 24. srpnja), "Globalna radost" i "Posljednji lovac na vještice" (30. i 31. srpnja), te "Prestiž" i "Turist" (6. i 7. kolovoza).

U Jastrebarskom će se uz tamošnje jezero 16. srpnja prikazati "Igra novca", u Dugoj Resi uz Mrežnicu 17. srpnja "Narodni heroj Ljiljan Vidić" i 22. srpnja "Paklena kuhinja", 28. srpnja će uz Koranu u Slunju biti ponovno prikazan dokumentarac "Pele – legenda je rođena", a 29. srpnja u Kamanju "Uvijek svoja".

Osim toga, 21. srpnja u Dugoj Resi i 4. kolovoza u Karlovcu održat će se Riječno kino za djecu, a sva su događanja i projekcije besplatne.

Predstavljajući program predsjednica Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković naglasila je da će reprodukcija slike i zvuka biti vrhunska zahvaljujući tome što će se filmovi prikazivati na vrlo kvalitetnoj i modernoj filmskoj opremi Grada Karlovca i Gradskog kazališta Zorin dom.

Ljudmila Bratko Gašpić, voditeljica korporativnih komunikacija glavnog sponzora manifestacije Heineken Hrvatska, rekla je da je riječ o odličnom projektu koji "nudi kvalitetan i zanimljiv sadržaj" pa ga je zato do sada posjetilo više od 20 tisuća ljudi, s tim da u posljednje dvije godine festival posjećuje pet do šest tisuća posjetitelja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.