Događaji

Končar

Završen 10. vlak za regionalni prijevoz

 Završen 10. vlak za regionalni prijevoz

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš danas će u pogonima tvrtke KONČAR - Električna vozila razgledati upravo završeni 10. vlak za regionalni prijevoz, koji će uskoro biti pušten u promet.

Ujedno je to i posljednji regionalni vlak proizveden iz prve faze Ugovora o gradnji novih regionalnih i gradsko-prigradskih vlakova kojega KONČAR - Električna vozila proizvodi za HŽ Putnički prijevoz.
Novim vlakovima putnicima se pruža veća kvaliteta usluge prijevoza. Za HŽ Putnički prijevoz oni su jamstvo pouzdanosti vozila uz mnogo niže operativne troškove, uz primjenu novih tehnologija olakšan je rad strojnog i vlakopratnog osoblja, a novi vlakovi doprinose i smanjenju onečišćenja okoliša.

Nakon što je KONČAR - Električna vozila proizveo i isporučio seriju od 10 vlakova za regionalni prijevoz, u njegovim pogonima u tijeku je gradnja elektromotornih vlakova za gradsko-prigradski prijevoz.

Prvi vlak iz te serije u promet kreće početkom listopada ove godine. Radi se o seriji deset elektromotornih vlakova za gradsko-prigradski prijevoz, a do kraja 2015. godine bit će isporučen i prototip dizel-električnog motornog vlaka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.