Događaji

'Šetnja za sjećanje'

Svjetski je dan Alzheimerove bolesti

Svjetski je dan Alzheimerove bolesti

U 11 sati sa Cvjetnog trga krenut će povorka nazvana 'Šetnja za sjećanje

Danas se obilježava Svjetski dan Alzheimerove bolesti, a u sklopu kojeg će se održati tzv. Memory Walk koji je uobičajen u svijetu na taj dan, a u Hrvatskoj se prvi put organizira pod nazivom 'Šetnja za sjećanje'.

Inače, cijeli mjesec rujan proglašen je 'Mjesecom borbe protiv Alzheimerove bolesti". Kao i svake godine Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest današnji dan obilježit će manifestacijom u Zagrebu pod nazivom 'Jesenja ruža za jesen života' koja će se održati na Cvjetnom trgu od 10 do 17 sati.

Na štandovima Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest svi zainteresirani građani moći će dobiti informacije o bolesti, odnosu prema oboljelom, pravilnoj skrbi i njezi oboljele osobe i svim ostalim pitanjima na koje će im odgovarati stručni članovi Udruge, a također će moći dobiti više informacija o samoj Udruzi i načinima na koje ona pomaže članovima obitelji - njegovateljima.

U 11 sati sa Cvjetnog trga krenut će povorka nazvana 'Šetnja za sjećanje'. To je organizirana povorka građana i aktivista Udruge kojoj je cilj svraćanje pozornosti na Alzheimerovu bolest i jačanje javne svijesti o problemima koje ona uzrokuje, a na čelu povorke biti će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.