Događaji

Sukob interesa

Peđa Grbin: Da meni netko da za nešto 15 milijuna kuna bio bi doveden u odnos ovisnosti prema toj osobi

Peđa Grbin: Da meni netko da za nešto 15 milijuna kuna bio bi doveden u odnos ovisnosti prema toj osobi

Peđa Grbin, saborski zastupnik SDP-a i predsjednik saborskog Odbora za Ustav ustvrdio je kako bi u slučaju jamčevine za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića moglo biti riječ o sukobu interesa te je pozvao Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa da se pozabavi ovim slučajem.

Grbin je podsjetio na članak 11. Zakona o sprječavanju sukoba interesa koji kaže da dužnosnik ne smije primiti dar kada je on u novcu, a dar su i prava i usluge koje mogu dužnosnika dovesti u odnos zavisnosti prema darovatelju.

Da meni netko za nešto da 15 milijuna kuna, mislim da bih itekako bio doveden u odnos zavisnosti ili ovisnosti prema toj osobi, napisao je Grbin na svom Facebook profilu.

"Pogotovo takvu uslugu koja vas poslije dovodi u odnos zavisnosti ili ovisnosti prema onome koji vam je to dao.Ja doista ne znam tko je uplatio tih 15 milijuna kuna, ali ako je istina ovo što piše onda mislim da to Milana Bandića dovodi u sferu članak 11. Zakona o sprječavanju sukoba interesa i volio bih da nadležno Povjerenstvo to ispita" poručio je Grbin.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.