Događaji

Nakon izlaska iz mostarskog zatvora

Glavaš: U pravnoj bitki dokazat će da sam nevin

Glavaš: U pravnoj bitki dokazat će da sam nevin

Nakon izlaska iz mostarskog zatvora Branimir Glavaš je izjavio kako mu predstoji pravna bitka za dokazivanje da je nevin i da je osuđen na političkom montiranom procesu.

U telefonskom razgovoru za Hinu na putu prema Drinovcima Glavaš je rekao da se osjeća "miran, zadovoljan i sretan jer je prošao velik dio teškog puta dokazivanja da nije ratni zločinac".

Odlukom Ustavnog suda dobio sam prvi dio slobode, a za potpunu slobodu, koja znači dokazivanje nevinosti, spreman sam ući u pravnu bitku, kazao je Glavaš.

Vrijeme provedeno u mostarskom zatvoru iskoristio je za proučavanje pravne struke i brojnih zakona. No, kaže, općenito je puno čitao, od povijesnih knjiga do ostalih, što mu je pomoglo da prebrodi teške dane bez svoje obitelji.

"Sretan sam i ponosan što me svih ovih godina nisu zaboravili brojni prijatelji i članovi HDSSB-a, koji su stajali uz mene i vjerovali mi", poručio je.

Za sada ostaje u Drinovcima u BiH-u, odakle će u dogovoru s odvjetnicima poduzimati daljnje korake.

"Već danas je moj odvjetnik Dražen Matijević poslao Vrhovnom sudu Hrvatske zahtjev da se ukine odluka Županijskog suda u Zagrebu koji je raspisao tjeralicu i odredio određivanje istražnog zatvora - pritvora ako dođem u Hrvatsku. Za takvu odluku ne postoji pravna osnova", rekao je Glavaš.

Glavaša su pred mostarskim zatvorom dočekale brojne novinarske ekipe i njegovi prijatelji, među kojima je bio i Ivan Drmić, HDSSB-ov saborski zastupnik, koji je Hini izjavio da će Glavaš sigurno dokazati da je nevin osuđen u političkom montiranom procesu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.