Događaji

Nova ravnateljica

Jadranka Žarković Pečenković nova ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanja

Jadranka Žarković Pečenković nova ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanja

Upravno vijeće Agencije za odgoj i obrazovanje imenovalo je Jadranku Žarković Pečenković za novu ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO) na sjednici održanoj 19. siječnja, objavljeno je u srijedu na internetskim stranicama Agencije.

Nova ravnateljica imenovana je na temelju natječaja objavljenog 26. studenoga, a na toj će dužnosti od 23. veljače zamijeniti Vinka Filipovića.

Nakon provedenog natječajnog postupka, Upravno vijeće izabralo ju je između 11 kandidata koji su ispunjavali formalne uvjete natječaja.

Nova ravnateljica na dužnost dolazi s mjesta školske psihologinje i profesorice psihologije u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji, a uz nju na natječaj su se prijavili dosadašnji ravnatelj Filipović, koji tu dužnost obnaša od 2004. godine, Tomislav Reškovac iz Privatne klasične gimnazije, Miro Matijaš iz OŠ Dragutina Domjanića, Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec, školski psiholog Vedran Korelić, Verica Jovanovski iz OŠ Dragutina Tadijanovića, Željko Jakopović iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Jadranka Herceg iz Agencije za strukovno obrazovanje, pedagoginja Željka Bobaš te Koraljka Bakota iz Poliklinike SUVAG.

Upravno vijeće odluku o imenovanju objavilo je tek danas, kako su objasnili na upit Hine, sukladno članku 42. Zakona o ustanovama po kojemu je "Upravno vijeće dužno u roku određenom u natječaju obavijestiti svakog prijavljenog kandidata o izboru i dati mu pouku o njegovu pravu da pregleda natječajni materijal te da tužbom pred nadležnim sudom pobija odluku o izboru".

"S obzirom da rok kandidatima za podnošenje tužbe počinje teći od primitka obavijesti, nije bilo moguće odmah obavijestiti javnost o rezultatima natječaja odnosno prije nego što svi kandidati na jednak način pisanim putem budu obaviješteni o rezultatima natječaja", objasnila je članica Upravnog vijeća Nataša Lovrić uz napomenu da je UV kandidatima pisanu obavijest poslalo nakon završetka sjednice.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.