Događaji

Povodom Svjetskog dana zdravlja

Slavonske osnovnoškolce podučavat će se navikama koje pospješuju zdravlje

Slavonske osnovnoškolce podučavat će se navikama koje pospješuju zdravlje

Povodom Svjetskog dana zdravlja, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek, danas će se održati javno potpisivanje Sporazuma o suradnji između Hrvatskog crvenog križa, društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Predmet sporazuma je zajednička aktivnost na programu humanih vrednota. Više o sporazumu rekao nam je ravnatelj društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, Marko Đukić.

"U tom sporazumu predviđamo da svatko odrađuje svoj dio posla na način da se program humane vrednote više predstavlja učenicima i nastavnicima, a da bi se to moglo, prihvatili smo zajedničku obuku po jednog nastavnika iz svih 69 osnovnih škola s područja Osječko-baranjske županije", rekao je Đukić.

Obuka će biti u drugoj polovici šestog mjeseca, a teme koje će biti predmet obuke su životne navike koje pospješuju zdravlje. Tijekom obuke, profesori će biti upućeni u osnovni princip pravilne prehrane i upoznat će.

"Prehrambenu piramidu, skupine namirnica, veličinu porcija i tako dalje, upoznati važnost makronutrieanata, izvora energije, zatim kroz teoriju i praktične primjere obnoviti i proširiti znanje s područja rukovanja sirovim voćem i obradom istoga, i tako dalje", pojašnjava Đukić.

Cijeli sporazum i suradnja su u cilju prevencije pretilosti i predstavljanja zdravog načina života djeci u Osječko-baranjskim osnovnim školama. Nakon ovog projekta dogovarane su mnoge suradnje koje imaju za cilj poboljšati kvalitetu rada u osnovnim školama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.