Pegida
Njemački muslimani žale se da su izloženi napadima
U Njemačkoj je u porastu nasilje usmjereno protiv muslimana i njihovih svetišta, izjavio je Aiman Mazyek, predsjednik Središnjeg odbora njemačkih muslimana za tjednik Focus u subotu.
"Napadi na muslimane, često na žene s pokrivalom za glavu, vandalizam na džamijama i nasilje protiv imama postali su svakodnevna pojava, rekao je Mazyek.
Prema njegovim riječima, napadi na džamije u Njemačkoj događaju se svakog tjedna. Za porast nasilja protiv muslimana Mazyek krivi protuislamski pokret Pegidu.
"Pegida je kod mnogih ljudi neizravno prouzročila smanjenje otpora diskriminaciji i napadima na muslimane", rekao je.
Pegida (Domoljubni Europljani protiv islamizacije Zapada) tvrdi da se protivi islamističkom nasilju ali također poručuje kako nije protiv stranaca niti protiv muslimana koji se žele integrirati. Pegida svakog tjedna organizira prosvjede u Dresdenu na istoku zemlje, u kojima sudjeluje do 25.000 ljudi.
Prema Mazyekovim riječima, Središnji odbor njemačkih muslimana nije u stanju izići na kraj s količinom posla koja je potrebna kako bi se spriječila radikalizacija mladih njemačkih muslimana.
"Potrebna nam je veća potpora društva i političara. Primjerice, imami moraju biti bolje obrazovani, tako da znaju postupati s radikalima i da mogu rano prepoznati znakove radikaliziranja", rekao je.
Vezane vijesti
-
Krovna udruga turskih vjerskih zajednica u Njemačkoj, Ditib, koja upravlja s oko 900 džamija u Njemačkoj u kojima se propovijeda na turskom jeziku, optužena je da su imami koje zapošljava, vlastima u Ankari slali informacije o vjernicima u Njemačkoj
-
-
-
Izdvojeno
-
Sposobnost grada da upija vodu jedan je od temeljnih uvjeta za podnošenje klimatskih šokova, kažu istraživači okoliša. Na tu sposobnost utječe skoro 1600 čimbenika.
-
Prozujat će pokraj vas na livadi ili vam možda uletjeti kroz prozor. Ne žive u košnicama, ne proizvode med i sve moraju same. Prirodi su, međutim, neprocjenjive.
-
Zadarski taksisti održat će mirni prosvjed u Zadru 18. ožujka.
-
Podgrijavanje hrane je praktično, ali neke namirnice gube hranjivu vrijednost ili postaju potencijalno opasne kada ih ponovno zagrijemo. Razlog može biti razvoj štetnih spojeva, promjena strukture proteina ili rast bakterija. U nastavku donosimo popis namirnica koje je najbolje pojesti odmah nakon pripreme ili hladne, uz praktične savjete za sigurnu pohranu i konzumaciju.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.