Događaji

Grad ima obvezu

Obersnel: Ustanove u kulturi moraju naći druge izvore financiranja

Obersnel: Ustanove u kulturi moraju naći druge izvore financiranja

Ustanove u kulturi čiji je osnivač Grad Rijeka tijekom prošle godine unatoč financijskoj stisci koja se upravo u ovim djelatnostima najviše osjeća, mahom su uspjele i odraditi sve planirane, ali i uvoditi nove programe.

Poteškoće koje ravnatelji ovih ustanova - MMSUa, Gradske knjižnice Rijeka, Art Kina, Muzeja Grada, Gradskog Kazališta lutaka i HNK Ivana pl. Zajca su ili financije ili nedostatak adekvatnog prostora.

Grad ima obvezu i nastavit će financijski podržavati ove ustanove, ali izvor financiranja ne može biti isključivo proračun, kaže gradonačelnik Vojko Obersnel:

"Mislim da će to biti zadaća svim ravnateljima i intendantima ubuduće da nastoje naći udio u povećanju vlastitih prihoda ili drugih prihoda. To mogu biti prihodi od prodaje ulaznica, prihodi od sponzora, ali i prihodi različitih natječaja bilo prema europskim fondovima ili fondovima unutar Republike Hrvatske," rekao je Obersnel. Što se poteškoća s neadekvatnim prostorom tiče, čeka se sve bliži trenutak stavljanja u funkciju prostora Ex Benčića, čija je obnova također svojevrsna kolateralna žrtva gospodarske i ekonomske krize.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.