Biznis

Split se natječe s pet EU projekata vrijednih više od šest milijuna kuna

Split se natječe s pet EU projekata vrijednih više od šest milijuna kuna

Splitska Gradska uprava danas je priopćila kako je Split kao partner sudjelovao u pripremi i prijavi tri projekta - "Novim znanjima do zapošljavanja", "Mreža za razvoj potencijala i karijere mladih" te "Lokalne mreže podrške mladima u riziku-osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni".

 

U druga dva projekta - "Klub za starije osobe Split" i "Centar za lokalne aktivnosti Split" grad je u ulozi pridruženog suradnika.

Grad je partner Ustanovi za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES u projektu "Novim znanjima do zapošljavanja", zajedno s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Pridruženi suradnici na projektu su COO Juraj Bonači i Hrvatska gospodarska komora ŽK Split. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 1,4 milijuna kuna, a njime se dugotrajno nezaposlenim osobama s invaliditetom nastoji omogućiti radno socijalna integracija.

Projekt "Mreža za razvoj potencijala i karijere mladih" prijavio je Dom za djecu "Maestral" zajedno s Gradom Splitom. Drugi partneri su Centar za socijalnu skrb Split i Liga za prevenciju ovisnosti. Ukupna vrijednost projekta veća je od 1,1 milijun kuna, a odnosi se na rješavanje gorućeg problema socijalne i ekonomske integracije mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i mladih s poremećajima u ponašanju.

I udruga "Most" je zajedno s gradom prijavila projekt "Lokalne mreže podrške mladima u riziku-osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni". Partneri su im Zavod za javno zdravstvo-Zadar i Udruga Mladih u EU Šibenik.

Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 825 tisuća kuna. Cilj projekta je širenje punktova podrške mladima u riziku u lokalnoj zajednici, s ciljem osnaživanja, educiranja i razvijanja kompetencija koje im mogu olakšati pristup tržištu rada.

Split je pridruženi suradnik u dva projekta koje je prijavila Udruga B-4 iz Poljske. Jedan od njih je projekt "Klub za starije osobe Split", čija ukupna vrijednost prelazi 1,4 milijuna kuna. Ciljevi projekta su povećanje ekonomske aktivnosti i uravnoteženje obiteljskog i poslovnog života za 32 osobe koje skrbe o ovisnim (starijim) članovima obitelji, te moderniziranje društvenih vještina i povećanje društvene uključenosti za 32 ovisna (starija) člana obitelji.

Drugi je projekt "Centar za lokalne aktivnosti Split (CLAS)" ukupne vrijednosti 1,2 milijuna kuna. Projektom se kane poboljšati socijalne vještine i uključenost osoba s invaliditetom, s ciljem unapređivanja mogućnosti njihova zapošljavanja i smanjivanja ovisnosti o drugima, stoji u priopćenju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.