Događaji

Povodom Međunarodnog dana žena

Članovi Gradskog odbora HSLS-a djelili ruže u Bjelovaru

Članovi Gradskog odbora HSLS-a djelili ruže u Bjelovaru

Povodom Međunarodnog Dana žena članovi Gradskog odbora HSLS-a Bjelovar rano jutros, 8. ožujka, dijelili su ruže ispred ulaza u tvornicu "Koestlin" te radnicama treće smjene čestitali Dan žena.

Ovim simboličnim darivanjem bjelovarski liberali žele skrenuti pozornost na različite kriterije pri zapošljavanju žena, pri čemu one nemaju jednake mogućnosti za ostvarenje svojih prava niti u istoj mjeri korist od ostvarenih rezultata rada.

"Danas je dan kada ženama, majkama, kolegicama i prijateljicama, svim sugrađankama, tradicionalno odajemo počast, pokazujemo naklonost i zahvaljujemo za sav doprinos nama kao pojedincima i društvu uopće. Ipak, svake godine, ovo je također i dan prisjećanja na sve one čija je nesebična žrtva i borba za ravnopravnost spolova oblikovala naše društvo u demokratsko i tolerantno.Moramo biti iskreni i reći da ta borba traje i dalje, a zadaća svih nas je podržati i istinski sudjelovati, ne samo načelno i formalno već aktivno, te vlastitim primjerom pokazati da žene zaslužuju ravnopravnost", poručuju iz HSLS-a.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.