Događaji

Bura, snijeg, kiša...

Otežan promet zbog loših vremenskih uvjeta

 Otežan promet zbog loših vremenskih uvjeta

Na Svetom Juri, najvišem vrhu Biokova, temperatura je minus pet stupnjeva, a snijega na Zavižanu ima 88 centimetara

Zbog snijega i jakog vjetra otežan je promet u Podbiokovlju. U Makarskom primorju stiglo je zahladnjenje s kišom, snijegom i jakom burom.

Na Svetom Juri, najvišem vrhu Biokova, temperatura je minus pet stupnjeva, a snijega na Zavižanu ima 88 centimetara.

Snijeg pada i u Lici i Gorskom Kotaru, a mogući su i odroni zemlje i kamenja. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Andrej Prosoli:

"Zbog olujne bure za sav je promet zatvorena cesta A1 između Sv roka i Posedarja, državna cesta Maslenica- Zaton Obrovački i Paški most. Samo za osobna vozila otvorena je autocesta Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica te Novog Vinodolskog i Sv. Marije Magdalene. Na Krčkom je mostu zabrana prometa za autobuse na kat, kamp prikolice i motocikle, a na dionici autoceste A7 te magistrali izmešu Bakra i Novog Vinodolskog.

Slab snijeg mjestimice i povremeno pada uLici i Gorskom Kotaru te vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih čekanja, a očekujemo pojačan promet u popodnevnim satima", rekao je Andrej Prosoli iz HAK-a.

Zbog loših vremenskih uvjeta na moru, u prekidu su trajektne i katamaranske linije. Na Uskrskni ponedjeljak inače očekuje se pojačan promet i moguće gužve, sredinom i krajem dana na izlasku iz zemlje. S obzirom na kraj blagdana te zatvorene ceste zbog loših vremenskih uvjeta, očekuju se gužve na onim cestama koje su otvorene.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.