Događaji

Sanaderova obrana zatražila promjenu vještaka za Planinsku

Sanaderova obrana zatražila promjenu vještaka za Planinsku

Nakon dvomjesečne pauze nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Planinska.

 

Njegova obrana zatražila je novog građevinskog vještaka nezadovoljna pristiglim nalazom. Obrana je zatražila dopunu vještačenja od strane novog stručnjaka, nakon iskaza Nevenke Hrnjak da je procjenu moguće izgradnje u Planinskoj ulici u Zagrebu sastavila bez očitovanja nadležnog gradskog ureda.

Prigovorio joj je i prvooptuženi Sanader.


''Vi ste obavijestili da vam je ostavljena jedina mogućnost da samostalno donesete zaključke i onda ste zaključili da se ne može iz niske gradnje prijeći u visoku gradnju. Pa vas ja pitam na temelju čega ste donijeli taj zaključak? Budući da već postoji visoka zgrada tamo. Kako ste mogli zaključiti da se ne može?'', pitao je Sanader.

''Na temelju odgovora gradskog ureda'', rekla je vještakinja.

''Ali ide na našu štetu, gospođo predsjednice. Imamo pravo tražiti da nam objasni razloge zbog čega je na našu štetu donijela takav zaključak'', rekao je Sanader sutkinji.


Podsjetimo, bivši premijer optužen je za uzimanje 17 milijuna kuna provizije od prodaje zgrade bivšeg HDZ-ovog zastupnika Stjepana Fiolića Ministarstvu regionalnog razvoja. Suđenje za Planinsku traje već dvije godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.