Događaji

Svečana prigoda

Nagrađeni najsavjesniji vozači u gradu Zagrebu

 Nagrađeni najsavjesniji vozači u gradu Zagrebu

U sklopu akcije„Dan ljubaznosti u prometu" u Autoklubu Siget održana je završna dodjela pohvala i prigodnih nagrada najsavjesnijim vozačima.

Učenici Škole za cestovni promet su 29. svibnja 2015. nadzirali poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima,  nakon čega su najsavjesnijim vozačima proglašeni: ANTUN KRIVOŠIĆ, JOSIP KEKIĆ, MILJENKO BUKOVAC, VEDRANA MEĐIMOREC, ANĐELKO KOŠČAK, LIDIJA DEKOVIĆ, MARIJAN TAKAČ, KRUNO KRČELIĆ, SANDRA DODIG MIŠETIĆ I MIRA MARTINEC.

Organizatori i ovogodišnje akcije bili su Služba za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke, Turistička zajednica grada Zagreba, Škola za cestovni promet i Autoklub Siget.

U ime organizatora prisutnima su se obratili predsjednik AK Siget dr.sc. Damir Škaro i Viktor Forjan iz PU zagrebačke.

„Obzirom da smo svjedoci svakodnevnih opasnosti koje vrebaju u prometu, ovakvi projekti preventive od iznimnog su značaja. Kroz dan ljubaznosti, ovih 10 najljubaznijih vozača Grada Zagreba svojim su ponašanjem pokazali da je vozačka kultura glede propuštanja pješaka na pješačkom prijelazu na visokom nivou. Glavni cilj akcije je poticanje tolerantnijih odnosa između pješaka i vozača, odnosno poticanje vozača na poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima, jer svi se mi, kao i članovi naših obitelji, svakodnevno nalazimo i u ulozi pješaka, koji su najugroženiji sudionici prometa.

Najljubazniji vozači zaslužili su priznanje i simbolične nagrade jer su svijetli promjer vozačke kulture koja je neophodna na gradskim ulicama.", rekao je dr. sc. Damir Škaro

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.