Događaji

Najavljena žalba Vrhovnom sudu

Slučaj štandovi: Sud odbacio optužbe protiv Bandića

 Slučaj štandovi: Sud odbacio optužbe protiv Bandića

Zagrebački Županijski sud odbacio je prijepodne dorađenu optužnica protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, i to onu da je pogodovao udruzi 'U ime obitelji'

USKOK je sinoć i ušao u prostorije njegove stranke Bandić Milan 365.

Navodno su izuzeli dokumente na temelju kojih je toj stranci dodijeljen prostor u Praškoj ulici, ali i one vezane uz besplatno oglašavanje konvencije te stranke.

U optužnici koja je odbačena USKOK je Bandića teretio da je zajedno s pročelnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac pogodovao udruzi "U ime obitelji" za vrijeme skupljanja potpisa za raspisivanje referenduma "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom", čime joj je priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

Besplatno su im tiskani plakati, te dodijeljeni štandovi. Optužno vijeće optužbu je odbacilo uz zaključak da Bandić nije zloupotrijebio gradonačelničke ovlasti.

"To je iz razloga što se u postupanju prvog okrivljenika kao i ostalih okrivljenika ne stječu obilježja niti inkriminiranog kaznenog djela niti bilo kojeg kaznenog djela koji se goni po službenoj dužnosti," rekla je Bandićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Zamjenik ravnatelja Uskoka Sven Mišković najavljuje žalbu Vrhovnom sudu.

"Uskok smatra da se navedena odluka ne temlji na dokazima koji su pribavljeni tijekom istrage. Kratko objašnjenje koje je dano na sjednici Optužnog vijeća vezano za odluku u ovom trenutku smatram da je nerazumljivo stoga ćemo mi podnijeti žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske," rekao je  Mišković.

Bandić je prokomentirao dolazak USKOK-a u prostorije stranke.

"Neka dolaze, ali to je prvi puta da dolaze u povijesti jedne stranke. Neće me smetnuti s uma da pobijede na sljedećim izborima to je sve u funkciji političke represije, zastrašivanja i nisam zbog toga zabrinut, sve je sukladno zakonu i nije se ništa napravilo nego za bilo koju stranku u Republici Hrvatskoj," rekao je gradonačelnik Zagreba.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.