Događaji

I dalje gori

Županijski vatrogasni zapovjednik ne jamči za kuće na Pelješcu i Korčuli

Županijski vatrogasni zapovjednik ne jamči za kuće na Pelješcu i Korčuli

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović rekao je u utorak poslijepodne kako su požari na Korčuli i Pelješcu još aktivni te kako se još ne može jamčiti da kućama i gospodarskim zgradama ne prijeti opasnost od požara.

"Stanje na Korčuli je bolje nego jutros. Borimo se na predjelu prema Smokvici. Jedan dio smo uspjeli zaustaviti, a drugi dio ide prema Zavalatici. Na taj jugoistočni dio smo poslali vatrogace i pokušavamo ga obraniti", rekao je Simović.

"Za sad smo obranili kuće, ali čeka nas još velika borba", rekao je Simović i dodao kako ne mogu jamčiti da je završena obrana kuća jer su svi požari i dalje aktivni.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačkog primorja Ivo Franušić, koji je na terenu na Pelješcu, kratko je istaknuo kako se požar proširio povuda. "Došle su nam i zračne snage. Ljudi na terenu rade, ali ne mogu držati požar. Dignuo se bio maestral, a velika je to površina u brdima", rekao je Franušić te dodao kako gori površina od 600 hektara.

Na Pelješcu je izgorjela Vinarija Grgić te mnogi automobili i domaće životinje. Prema zasad dostupnim informacijama, ljudskih žrtava nema, a na terenu su vatrogasne snage iz svih krajeva Hrvatske te vojska.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.