Događaji

Ipak sve toplije

Do vikenda svašta: Od sunca do obilnih kiša

Do vikenda svašta: Od sunca do obilnih kiša

Od četvrtka do subote vrijeme će u Hrvatskoj biti vrlo promjenjivo i neujednačeno. Bit će i obilnih kiša i jakih vjetrova i sunčanih razdoblja. Najviše kiše očekuje se u četvrtak na krajnjem jugu i u Slavoniji, a najviše sunca na sjevernom Jadranu. S južnim vjetrovima temperature će postupno biti sve više. Stabilizacija nam stiže u nedjelju.



U četvrtak će biti djelomice, a na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana i pretežno sunčano. Tijekom dana će se sa Mediterana istočnije od naših krajeva prema sjeveru premještati plitka ciklona, pa će ujutro južnoj Dalmaciji, a poslijepodne Slavoniji donijeti više oblaka uz mogućnost za prolaznu kišu ili lokalne pljuskove.

Ujutro su na krajnjem jugu mjestimice mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom uz prolazno pojačan vjetar. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura, s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 18 do 22, a na Jadranu od 23 do 27°C.

U petak će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a tek ponegdje je moguća slaba kiša ili pljusak, uglavnom u Slavoniji. Na Jadranu će biti djelomice i pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, na Jadranu slaba i umjerena bura ujutro, a sjeverozapadnjak kroz dan. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 19 do 23, a na Jadranu od 23 do 27°C.

U subotu će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. Poslijepodne u unutrašnjosti ponegdje može biti više oblaka uz malu mogućnost za malo kiše. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu puhat će slab jugozapadnjak, a u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. S južnim vjetrovima temperatura će ponovo biti u porastu. Jutarnja će se u unutrašnjosti kretati od 8 do 12, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna kretat će se između 24 i 28°C.

U nedjelju će biti pretežno sunčano uz malu, mjestimice i umjerenu naoblaku. Poslijepodne u unutrašnjosti postoji vrlo mala mogućost za lokalno malo kiše. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se kretati od 25 do 29°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima stabilno vrijeme s dosta sunca nastavit će se i u sljedećem tjednu.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.