Događaji

Izbjeglička kriza

Predsjednica Grabar-Kitarović: Ostojić priznao da tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju

Predsjednica Grabar-Kitarović: Ostojić priznao da tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u subotu je na svojoj službenoj Facebook stranici ocijenila da je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić današnjom izjavom u Opatovcu priznao da tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju.

 "Svojom današnjom izjavom tehnički ministar Ostojić priznao je da ova tehnička vlada nije u stanju voditi zemlju i da meni prepuštaju izvršne ovlasti. Napravit ću to čim mi dopusti Ustav", napisala je predsjednica na svom Facebooku osvrćući se na izjavu ministra Ostojića u Opatovcu.

Ministar je na novinarski upit da komentira stajalište predsjednice Republike Grabar-Kitarović da bi sve izbjeglice trebalo preusmjeriti na službene granične prijelaze, poput Tovarnika i Bajakova, odgovorio kako "ona to s lakoćom može dogovoriti sa svojim prijateljima u Srbiji". "Moj poziv je da to dogovori s onima s kojima inače razgovara u New Yorku i slično, neka slobodno dogovori usmjeravanje na prijelaze i nećemo imati nikakvih problema", rekao je Ostojić te zaključio da bi se time Hrvatskoj "olakšao posao".

Predsjednica Republike Grabar-Kitarović, koja je u službenoj posjeti Kini, je nakon mađarske najave o zatvaranju granice u petak izjavila da se od početka migrantske krize zalaže za potpunu kontrolu zelene granice te ulazak migranata preko službenih graničnih prijelaza.  Naglasila je i da bi ulazak migranata trebao biti razmjeran broju onih koji izađu iz Hrvatske, s obzirom na to da Hrvatska nema mogućnosti zbrinuti veći broj migranata. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.