Događaji

Uskok

Nižu se odgode u predmetima koji terete Sanadera

 Nižu se odgode u predmetima koji terete Sanadera

Odgođeno je do početka prosinca pripremno ročište za ponovljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Hypo- Ina Mol.

 

Uskok je ponudio nove materijalne dokaze, točnije 100-tinjak stranica novih dokumenata, ali nije precizirano o čemu se radi pa je Sanaderova obrana tražila odgodu.

Suđenje se ponavlja jer je Ustavni sud ukinuo presudu, a nakon izuzeća suca Ivana Turudića koji je Sanadera osudio na 10 godina, slučaj je dodijeljen sucu Zdravku Majeroviću. Podsjetimo, zbog bolesti optuženog Ivana Mravka jučer je odgođeno pripremno ročište u aferi HEP-Dioki.

U tom je slučaju bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader optužen da je s bivšim vlasnikom Diokija Robertom Ježićem poticao bivšeg predsjednika uprave HEP-a Mravka da Ježićevim tvrtkama prodaje struju po nižoj cijeni od tržišne te da mu isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna.

Ročište na kojem je trebao biti utvrđen datum početka suđenja odgođeno je za 8. lipnja iduće godine, jer su medicinski vještaci utvrdili da Mravak, zbog bolesti, idućih 6 mjesec neće biti sposoban za suđenje. Ježić se pojavio na ročištu, ali je šutke prošao pokraj novinara.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.