Događaji

Suđenju Sanaderu

Nova nekretnina za Sanaderovu slobodu

Nova nekretnina za Sanaderovu slobodu

Ponuđena je nova nekretnina za slobodu Ive Sanadera. Riječ je o stanu njegovog najnovijeg odvjetnika Krešimira Krsnika. Istovremeno, nastavljeno je suđenje u slučaju Planinska. Trojica članova užeg kabineta bivšeg premijera, ne sjećaju se detalja.

 

Na zahtjev Sanaderove obrane u slučaju Planinska svjedočili su Gordan Jandroković, Ivan Šuker i Božo Biškupić. Zaboravili su gotovo sve što se događalo na Vladi u travnju 2009. kada je donesena odluka o spornoj kupnji zgrade u Planinskoj. Bivši ministar Ivan Šuker sjetio se da su članovi vlade dali načelnu suglasnost za kupnju, ali nisu bili poznati detalji o kakvoj je i čijoj zgradi riječ.

"Recite, da li se sjećate kako je donesena odluka o kupnji zgrade", upitala je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković, a Gordan Jandroković odgovorio je da se ne sjeća. Ivan Šuker kazao je da Vlada nije donosila odluku o kupnji Planinske veće je dala suglasnost na zatvaranje obveza sukladno zakonu o proračunu.

 Božo Biškupić svjedočio je kako na njega nitko nije vršio nikakav pritisak.Podsjetimo, bivšeg premijera tereti se da je primio 17 milijuna kuna ‘provizije‘ nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja, uz Vladinu suglasnost, kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića.

 Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem još jednog člana Sanaderove vlade - Damira Polančeca. Sutra se sastaje i Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu. Pojavio se, naime, novi moment u pokušaju izlaska Ive Sanadera iz pritvora. Nakon što je odbijen nekoliko puta, pronađena je nova nekretnina. Glasnogovornik Suda Krešimir Devčić...

"Obrana Ive Sanadera ponudila je novi stan, u vlasništvu odvjetnika Krešimira Krsnika u Boškovićevoj ulici u Zagrebu. To je zapravo zamjena nekretnina, taj stan se daje u zamjenu za jednu trećinu kuće Mirjane Sanader u Kozarčevoj ulici u Zagrebu", objasnio je Devčić.

Uz Krsnikov ured za Sanaderovu obranu sa slobode ostaju ranije ponude za kuću bivšeg predsjednika Sabora Luke Bebića, stan Mirjane Sanader u Splitu, stanove nekadašnjih HDZ-ovh saborskih zastupnika Jerka Rošina i Maria Zubovića. Obrana ponovno tvrdi da je vrijednost svih ponuđenih nekretnina preko 12,4 milijuna kuna koliko je kao iznos jamčevine odredio Vrhovni sud.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.