Događaji

Neizvjesno nakon izbora

Sindikati i poslodavci nemaju ništa protiv nestranačkog premijera

 Sindikati i poslodavci nemaju ništa protiv nestranačkog premijera

Vlada sa nestranačkim premijerom mogla bi funkcionirati, smatraju sindikati i poslodavci. O imenima međutim ne bi jer prvo, kažu, treba odrediti jasne kriterije odabira.

Građani koji su prije više od mjesec dana odabrali imaju sve manje strpljenja u trenutnoj politčkoj sapunici.

A jedna od tih želja Mosta je da buduću Vladu vodi nestranački premijer. Iako smatra da naša politička scena za takvo što nije spremna sindikalist Krešimir Sever tu ideju ne odbacuje.

 

"Nikome ne bi pala kruna s glave, ni Milanoviću ni Karamarku, kad bi se umjesto bilo koje treće osobe pojavila osoba koja uživa široko javno povjerenje i za koju bi političke opcije koje stvaraju vlast bile opredijeljene da joj one povjeravaju svoje povjerenje i da će se ponašati gledajući interese zemlje, a ne sebe same."

Tko bi to mogao biti Sever ne otkriva.

"U Hrvatskoj sigurno ima cijeli niz ljudi koji bi mogli obnašati takvu funkciju. Čini mi se da je aposlutno važno da to bude netko tko je autoritet i da se ne osjeća ugroženim ni od pojednih ministara ni od stručnjaka koje bi bilo potrebno angažirati."

S imenima ne želi licitirati ni bivši šef Uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić koji nema ništa protiv stručne Vlade sa nestranačkim premijerom.

"Trebali bismo imati jasne kriterije po kojim bi se ta osoba birala s obzirom na reforme koje se planiraju, s obirom na razinu duga, stanje gospodarstva, tek nakon toga može se ići u postupak kadroviranja- To bi radili u dobro organiziranoj korporaciji."

Mudrinić tvrdi da ga vezano uz tu funkciju nitko nije kontaktirao, a na pitanje bi li je preuzeo da mu se ponudi rekao je da ovici o cijelom nizu faktora. Bitno je,ističe, formirati Vladu sa stručnom osobom na čelu.

"Može biti iz političkih struktura, a ako nije to nije prepreka. Može biti i jedno i drugo, ali mora imati stručne kvalifikacije za voditi Vladu i mora imati kredibilitet prema međunarodnim institucijama zbog duga, rejtinga itd."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.