Događaji

Blagdani se bliže kraju

Advent - najljepša blagdanska priča u Zadru

Advent - najljepša blagdanska priča u Zadru

Ugostitelji, glazbenici, plesači, građani, svi su i sami iznenađeni manifestacijom koja je u sklopu već tradicionalnog "Đira po gradu" doista oživjela staru gradsku jezgru

Zadar (još) nije Monte Carlo, Beč ili Zagreb, ali svoj adventski sajam "odradio" je i više nego dobro.

Ugostitelji, glazbenici, plesači, građani, svi su i sami iznenađeni manifestacijom koja je u sklopu već tradicionalnog "Đira po gradu" doista oživjela staru gradsku jezgru.

Blagdansko ozračje ne sastoji se samo u paljenju što većeg broja ukrasnih lampica, treba privući ljude, izmamiti ih iz toplih domova u ''đir'', ponuditi im nešto što će ih i razveseliti, i prije svega, okupiti na druženje.

A to je ono što je Advent u Zadru i postigao: različite generacije pohrlile su na Trg Petra Zoranića, vrlo brzo proširio se ''glas'' o Adventu, o kućicama, kuhanom vinu, toploj čokoladi, kobasicama i fritulama, pjesmi i plesu, mjestu gdje se možete susresti s dragim ljudima...

Na Adventu su posebno uživali mališani koji su imali svoj dječji festival, ali i oni skloni vrućim latino ritmovima. Održani su i koncerti zadarskih izvođača, nastupila je i grupa Pavel. Treba li uopće komentirati kakav su show priredili sudionici utrke Djedova Božićnjaka!

Ne smijemo zaboraviti ni humanitarnu akciju "Svi zajedno za radost Božića" radija Soundset Zadar, Ultra Sonika i u suradnji s Caritasom, kada je 25 borova darovano socijalno ugroženim obiteljima.

Advent u Zadru bio je pun pogodak i uspio je na relativno maloj lokaciji postati centar događanja, uz već uhodano klizalište na drugoj strani grada, Forumu. Vrhunac priče bio je novogodišnji koncert hologramskog Michaela Jacksona.

Danas je posljednji dan adventskog sajma u Zadru, a sudeći po ambicijama organizatorai pozitivnim komentarima, sljedeće godine bit će još bogatiji.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.