Događaji

Prvi zadarski i dalmatinski Alzheimer Café 15. travnja

Prvi zadarski i dalmatinski Alzheimer Café 15. travnja

Psihijatrijska bolnica Ugljan bit će organizator 1. Alzheimer Caféa na području Dalmacije. Ovaj događaj održat će se u petak, 15. travnja 2016. godine od 16 do 18 sati, u prostorijama Dnevne bolnice ustanove na adresi J. B. Jelačića 6 u Zadru.

Dobro je poznato da današnjem društvu prijeti pandemija demencije. Alzheimerova bolest sa posljedicnom demencijom najčešća je od svih demencija te je proglašena jednom od bolesti sa liste prioriteta Svjetske zdravstvene organizacije.

Procjenjuje se da samo u Republici Hrvatskoj od ove bolesti boluje gotovo 100.000 građana.

Inače, Alzheimer Cafe je već je dobro poznata i priznata metoda pomoći osobama oboljelim od Alzheimerove bolesti kao i njihovim obiteljima odnosno onima koji o njima skrbe.

Oblik je to neformalnijeg druženja, psihoedukativnog i suportivnog karaktera samih bolesnika i njihovih skrbnika te članova obitelji međusobno ali i sa stručnjacima s različitih područja poput medicine, psihologije, socijalne skrbi, prava itd.

Ovakav oblik potpore ima za cilj podizanja kvalitete života bolesnika, te njihovih obitelji.

Na 1. zadarskom, a ujedno i dalmatinskom Alzheimer Cafeu gosti će biti prof. dr. Ninoslav Mimica, predsjednik Hrvatskog društva za Alzheimerovu bolest i psihijatriju starije životne dobi HLZ-a, člana Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, jednog od osnivača Hrvatske Alzheimer alijanse te pročelnika Zavoda za biologijsku psihijatriju i psihogerijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče te gđa. Dajčić, predsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, kao i čelnici svih relevantnih suradnih ustanova sa zadarskog područja te pročelnici odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije i Grada Zadra.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.