Događaji

Prema priopćenju

Željko Dolački danas pred sucem istrage, USKOK traži istražni zatvor

 Željko Dolački danas pred sucem istrage, USKOK traži istražni zatvor

Suspendirani načelnik Sektora kriminalističke policije Željko Dolački koji je jučer uhićen glavni je osumnjičenik za krađu koja se dogodila 3. travnja u prostorijama krim policije u Heinzelovoj, u njegovom uredu.

Prema priopćenju USKOK-a, ukupno je otuđio gotovo 640.000,00 kuna, 286.000 eura, 100 švicarskih franaka, 300 yuana te 2 kilograma zlata.
Sinoć je ispitan u sjedištu USKOK-a, nakon čega je odveden kod policijskog nadzornika na Oranice.

U 11 sati ispitat će ga i sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. USKOK će zatražiti istražni zatvor. Nakon ispitivanjanjegov odvjetnik Veljko Miljević rekao je jučer da je Dolački iznosio kompletnu obranu i odgovarao na sva pitanja, uz apsolutna poricanja djela koja mu se stavljaju na teret.

"On je samo naznačio da postoji masa ljudi koji su nezadovoljni njegovim radom nažalost ne samo iz kriminalnih sfera, nego i onih iz njegove službe i onih koji više nisu u njoj i rade s nekim drugim. Više od toga vam neću reći", istaknuo je Miljević- Nisu su izostale ni političke reakcije. Uhićenje je dokaz da je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko imao pravo kad je tražio da se u unutarnjim poslovima brže krene u reforme jer i dalje rukovodi kadar imenovam temeljem natječaja SDP-a, istaknuo je HDZ-ov saborski zastupnik Željko Fiolić, na što je Orepić poručio da je riječ o neodgovornom ponašanju.

"Odgovornost osim bivšeg ministra unutarnjih poslova sada već snosi i sadašnji ministar, kao i njegov stranački šef Petrov", rekao je Fiolić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.