Događaji

Promijenite planove

Kaos u prometu: HAK moli vozače da odgode putovanja

Kaos u prometu: HAK moli vozače da odgode putovanja

U Dalmaciji je aktivno nekoliko požara, s kojima se bore brojne vatrogasne snage. Bura i požari prijete i prometu, a vozače se moli da, ako su u mogućnosti, odgode putovanja.

Jak vjetar i suho vrijeme učinili su svoje i gasiteljima otežavaju gašenje i konroliranje požara. Trenutno je najveći požar onaj kod Vrpolja, na šibenskom području. Gasi ga 50ak vatrogasaca, 14 vozila i dva kanadera, a nošen jakom burom špribližava se i autocesti A1. Veliki šumski požar aktivan je i na Visu, a navodno ga je izazvao grom, kod jedne od naljepših hrvatskih plaža, Stinive. Zapovjednik DVD-a Komiža Lorijan Mardešić.

"Na terenu su snage raspoređene po rubu požarišta, vrši se sanacija požarišta i otprilike je izgorilo oko 5 hektara. Deset gasitelja je na terenu i desetak vozila, pod nadzorom je, ali ima vjetra." Vjetar otežava gašenje, a čeka se i pomoć zračnih snaga. Veliki požar izbio je u Obrovcu te je u jednom trenutku zaprijetio i kućama. Olujna bura otežava gašenje, a na terenu je 30-tak vatrogasaca. Zapovjednik JVP Grada Zadra Željko Šoša:

"Na terenu su javne vatrogasne postrojbe grada Zadra i Benkovca, dobrovoljna vatrogasna društva Obrovac, Jesenice, Starigrad i Posedarje. DIP Zadar s također dva vozila, imamo desetak vozila i 30 ak ljudi na terenu, kanader je pokušao raditi, ali ne može zbog bure. Ugrožene su kuće, ali dat ćemo sve od sebe." Olujna bura zatvorila je ceste i stvorila kaos u prometu. Čepovi su gotovo posvuda na Jadranskoj magistrali i na izlascima s autoceste A1, Irena Belamarić iz Hrvatskog autokluba:

"Zbog olujnog vjetra dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje, Paški most i DC54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvoreni su za sav promet, priopćio je HAK. Zbog gustog prometa na autocesti A1 formirale su se kolone vozila koje čekaju izlaz s autoceste pred sljedećim čvorovima: Gornja Ploča (3.km), Sveti Rok (5. km) i Maslenica (3.km) u smjeru Splita, i Zadar 2 (11.km) i Posedarje (3.km) u smjeru Zagreba."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.