Događaji

Udar bure na mostu Maslenica bio 132 km/h

Dionice autoceste A1 zatvorene zbog bure i požara

Dionice autoceste A1 zatvorene zbog bure i požara

Danas su, u podvelebitskoj dionici, u zadnjih 12 godina  zabilježeni najjači udari bure u ovo doba godine. Udari bure, tijekom dana dosezali su i do 148 km/h na vijaduktu Božići, dok je udar bure na mostu Maslenica bio 132 km/h.

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o. najavile su jučer prema vremenskoj prognozi zaprimljenoj od Državnog hidrometeorološkog zavoda da tijekom današnjeg dana postoji velika mogućnost zatvaranja zbog bure  dionica  na A1 od čvora Sveti Rok do čvora Posedarja,  kao i na dionici autoceste A6 Kikovica - Oštrovica - tunel Tuhobić.

Zbog najave olujne bure zamolili smo korisnike da provjere stanje na cestama prije polaska na put. Jasno nam je da određeni broj građana ne može odgoditi putovanje, međutim potrebno je strpljenje jer su radnici HAC ONC-a danas bili maksimalno angažirani u organizaciji prometa i pomoći korisnicima na licu mjesta. Otegotna okolnost bili su i požari koji su dodatno utjecali na protočnost prometa.

Tijekom dana bila su  dva požara, jedan uz autocestu, a drugi na obilaznom pravcu( državna cesta DC 27),  zbog čega je bilo otežano preusmjeravanje prometa s autoceste, a o čemu smo izvještavali tijekom cijelog dana putem HAK ovog informativnog servisa i naših web stranica.

Ovom prilikom još jednom molimo korisnike autocesta da u uvjetima olujnog vjetra, kada se zatvaraju pojedine dionice autoceste, ostanu pribrani i prate stanje na cesti, te poštuju promjenljive svjetlosne znakove ograničenja brzine.

Naposljetku želimo istaknuti da nam se korisnici javljaju s upitima kada će dionica biti otvorena, naglašavamo da ne možemo dati točnu informaciju o istom, jer puštanje dionica ovisi isključivo o vremenskim uvjetima, u ovom slučaju o prestanku bure.

Zatvaranje dionice odnosno preusmjeravanje prometa sa autoceste vrši se isključivo zbog sigurnosti korisnika.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.