Događaji

Skromno priopćenje iz središnjice

Agencija skriva koje je nedostatke otkrila na hidroavionima, vlasnik najavljuje letove od petka

Agencija skriva koje je nedostatke otkrila na hidroavionima, vlasnik najavljuje letove od petka

Nakonšto je Index objavio da je European Coastal Airlines ostao bez dozvole za komercijalni prijevoz putnika hidroavionima, danas se priopćenjem oglasio i Klaus Dieter Martin, osnivač kompanije, a svoj odgovor na Indexovo pitanje (prvi nakon ponavljanja priopćenja) dostavili su i iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo (CCAA).

"Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo je završila istragu u slučaju vezanom uz European Coastal Airlines. Temeljem provedene inspekcije, operatoru European Coastal Airlines (ECA) 12. kolovoza 2016. godine, privremeno su oduzeta pojedina odobrenja i svjedodžbe do otklanjanja utvrđenih nedostataka.

Ponovna uspostava letova ovisi o vremenu u kojem će operator ECA otkloniti utvrđene nedostatke, a prema informacijama koje Agencija ima, ECA poduzima sve kako bi u što kraćem vremenu utvrđene nedostatke otklonila", glasi skromni odgovor na nekoliko pitanja Indexa vezanih uz inspekcijski nadzor hidroaviona ECA, izrečene mjere te mogući daljnji tijek događaja. Više od navedenog, iz Agencije jednostavno ne žele podijeliti s javnošću, ma koliko god interes javnosti bio velik i potpuno opravdan.

"Molimo da uvažite kako nismo u mogućnosti dati pojedinosti u vezi sa obavljenom inspekcijom iz razloga što  bi iznošenje stručnih nalaza u javnosti za posljedicu moglo imati  pogrešne interpretacije, nestručna mišljenja te mogućnost stvaranja pogrešne slike, a što bi u konačnici nepotrebno uzrokovalo veliku štetu svima uključenima u ovaj predmet", zaključuju iz CCAA.

A u svojem priopćenju vlasnik ECA, K. D. Martin navodi da im je dozvola, odnosno Air Operator Certificate "na čekanju", te da su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i proslijedili Agenciji.

"Za sada su naši letovi zaustavljeni kao što je i naš AOC (Airline Operator Certificate) na čekanju. Dugi vikend je iza nas i moj tim je prikupio te predao traženu dokumentaciju koju nadležna institucija sada provjerava. Poduzeli smo i dodatne mjere te smo angažirali eksterni tim stručnjaka kako bi nas potpomogli u što bržem rješavanju novonastale situacije. Među navedenim partnerskim kompanijama nalaze se i poduzeća s preko 25 godina iskustva rada s Twin Otterima", navodi se u priopćenju. Martin, koji je nakon prizemljenja zrakoplova tvrdio da bi trebali poletjeti u roku od četiri dana, sada kaže da su svi letovi otkazani do petka.

"Nastavak rada, odnosno ponovni početak letova očekujemo krajem ovog tjedna. Svi letovi do petka su otkazani."

Unatoč tome što mu se kaotična situacija u kompaniji, kako doznajemo, nimalo ne smiruje te posljednje dane krati dijeljenjem otkaza svima koji su po njegovoj procjeni krivi za sve i svašta (između ostalog i što što je priča dospjela u javnost), Martin u svojem pripćenju pokušava ostaviti dojam izrazitog optimizima.

"Komplicirano i niti malo lijepo i ugodno vrijeme je prošlo ali ja još uvijek gledam naprijed s razboritim optimizmom i nadam se da ćemo i ovoga puta pokazati što European Coastal Airlines može učiniti za Hrvatsku, otoke i šire. Povezujemo ljude, obitelji, poslove i zbližavamo prekrasnu Hrvatsku kao nikada prije. Ovo radimo leteći iznad iznimno prekrasne zemlje. ECA je društveno odgovorna tvrtka koja posebnu pažnju posvećuje očuvanju okoliša i poštivanju ekoloških standarda što je jedan od naših glavnih prioriteta", zaključuje vlasnik kompanije koji je za danas u 17 sati sve djelatnike pozvao da dođu u središte tvrtke na zajedničko fotografiranje, a kako bi te fotografije poslao medijima i ilustrirao jedinstvo koje vlada u tvrtki.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.