Događaji

Spomen na velikane politike

HSS položio vijence na grobove velikana hrvatske politike i HSS-a na Mirogoju te na groblju Dijaneš kod Vrbovca

HSS položio vijence na grobove velikana hrvatske politike i HSS-a na Mirogoju te na groblju Dijaneš kod Vrbovca

U povodu blagdana Svih svetih u subotu je izaslanstvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) predvođeno predsjednikom stranke Krešom Beljakom položilo vijence i zapalilo svijeće na grob Stjepana Radića i drugih velikana hrvatske politike i HSS-a na zagrebačkom Mirogoju.

 

Vijence su položili i zapalili svijeće i na grobovima Vladka Mačeka, Juraja Krnjevića, dr. Josipa Torbara, Josipa Torbara i Ivana Pernara, Drage Stipca, Antuna Radića i profesora Stjepana Radića.

"Prisjećamo se velikana hrvatske politike i HSS-a - Radića, Mačeka, Krnjevića, Torbara i ostalih. Nakon toga idemo u Vrbovec kako bismo, isto tako, obilježili sjećanje na Josipa Pankretića, našeg narodnog tribuna", izjavio je Beljak.

Ocijenio je da je Stjepan Radić najveći političar Hrvatske 20. stoljeća. "U svakom slučaju osoba koja je bila beskompromisni borac za hrvatsko pitanje unutar tadašnje zajedničke države, odnosno još prije, za vrijeme Austro-Ugarske. Nakon njega se nije pojavio slični političar jer je on svojim djelom i u konačnici, svoj život, je završio tako da je praktički stradao zbog svojih političkih ideala, odnosno zbog hrvatskih političkih ideala", rekao je.

Nakon polaganja vijenaca na Mirogoju, izaslanstvo Predsjedništva HSS-a u Vrbovcu je na obližnjem groblju Dijaneš položilo vijenac i zapalilo svijeće na grob Josipa Pankretića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.