Događaji

24 centimetra

Snijeg na Sljemenu najavio raniji početak skijaške sezone

 Snijeg na Sljemenu najavio raniji početak skijaške sezone

Sezona zimskih radosti na Sljemenu mogla bi krenuti ranije od očekivanog. Jutros oko 7 sati izmjerena su 24 centimetra snijega. Kako je to izgledalo uživo rekao nam je voditelj skijaških staza Igor Žiljak:

"Snijeg je krenuo padati jučer navečer, čim se spustila ispod 0. Pada cijelu noć i jutro. Do sada ga ima 24 centimetara", rekao je Igor Žiljak.

Za poslijepodne najavljeno je i razvedravanje, pa bi temperature mogle pasti i ispod nule:

"Mi ćemo krenuti s topovima raditi snijeg i pripremati stazu. Nadam se da će taj minus trajati i da ćemo moći složiti skijašku stazu i da ćemo nakon dugo godina otvoriti skijašku stazu i prije božićnih praznika. Naravno, ako nas vrijeme posluži", dodaje Žiljak. Iako sezona snježnih aktivnosti još nije službeno krenula i građani su pozvani da dan provedu na sljemenskom snijegu:

"Građani mogu doći na Sljeme i sanjkati se. Molim ih da prate obavijesti na skijaškim stazama. Sanjkanje je dozvoljeno na dnu Činovničke livade, crveni i zeleni spust su opasni za sanjkanje. Apeliram građane da poštuju pravila i znakove koji su na Sljemenu", objašnjava Žiljak. Za prometnu prohodnost do Sljemena pobrinula se Zimska služba. Koordinator službe Hasan Đombić:

"Gore su naše dvije ekipe, cesta je prohodna. Radimo od jučer popodne s dvije ekipe. Mi jesmo u pogonu i spremni smo", kaže Hasan Đombić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.