eZadar / Diadora TV

sramotno

Veronika Šokota niže uspjeh za uspjehom, ali u Zadru nema uvjete za trening

Veronika Šokota niže uspjeh za uspjehom, ali u Zadru nema uvjete za trening
AŠK Zadar

Na međunarodnom atletskom mitingu u Karlovcu, članica AŠK Zadar Veronika Šokota, bacila je koplje od 600 grama na fantastičnih 55,32 metra, čime je poboljšala svoj osobni rekord i postavila novi rekord kluba.

Fenomenalna zadarska atletičarka neprestano oduševljava svojim rezultatima.

Koncem kolovoza kao mlađa juniorka postala je državna prvakinja u bacanju koplja na PH za mlađe seniore i seniorke održanom u Zagrebu, bacivši koplje 52,30 metara.

Prije toga, početkom srpnja na PH za mlađe juniore i juniorke održanom u Čakovcu postala je državna prvakinja bacivši koplje s tada osobnim rekordom od 53,94 metra.

"Ona je sada bacila preko 55 metara i treba reći kako je to samo nekih pola metra lošije od rekorda Sare Kolak, no Veronika je još Mlađa juniorka. Nisam još gledao tablice, ali pretpostavljam da je ona druga u Europi u konkurenciji djevojaka koje su starije od nje. I na svjetskim tablicama je među prvih deset", kazao je Predrag Saratlija, Veronikin trener, te nastavio o problemu nedostatka uvjeta za trening u Zadru.

Bacalište je naime otišlo u povijest, a na Višnjik stiže umjetna trava.

"Ovo je suluda ideja, pretpostavljam nekih uskih, malih interesa. Nažalost, mi moramo improvizirati. Moram reći da od direktora Višnjika postoje određenja obećanja, pa ćemo vidjeti."

Više u priči kolegice Slavice Vulin s Diadora TV


Reci što misliš!