Crna Kronika

više od 2.000 ubijenih

Izrael nastavlja napade na Libanon

Izrael nastavlja napade na Libanon
Screenshot

Izraelska vojska izvršila je u subotu nove zračne napade na Libanon, posebice u južnom predgrađu Bejruta, uporištu Hezbolaha.

Izraelska vojska također je u subotu priopćila da je napala borce Hezbolaha unutar džamije u južnom Libanonu, što je prvi takav bombaški napad otkako su počeli prekogranični sukobi između islamističkog pokreta i izraelske vojske.

“Sinoć… zračne snage napale su teroriste Hezbolaha koji su djelovali u zapovjednom centru unutar džamije u blizini bolnice Salah Ghandour na jugu Libanona”, rekla je vojska u priopćenju.

Hamas je objavio da su jedan njegov zapovjednik, njegova supruga i dvije kćeri ubijeni u subotu u izraelskom napadu na palestinski izbjeglički kamp u blizini Tripolija u sjevernom Libanonu. To je prvi napad u ovoj regiji od početka rata u Gazi, koji je započeo napadom palestinskog islamističkog pokreta na Izrael 7. listopada 2023.

Kako se približava prva godišnjica ovog napada, iranski vrhovni vođa Ali Khamenei upozorio je u petak da će njegovi saveznici, posebno Hezbolah i Hamas, nastaviti borbu protiv Izraela, naglašavajući strah od požara na Bliskom istoku.


Reci što misliš!