Crna Kronika

PU zadarska

Drska, teška krađa i vožnja od 234 kilometara na sat

Drska, teška krađa i vožnja od 234 kilometara na sat
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je 1 teška krađa, 1 narušavanje javnog reda i mira te 4 prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje za sljedeća djela, priopćava PU Zadarska.

Osumnjičena za dvije drske krađe
Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom državljankom Rumunjske koju se sumnjiči da je po prethodno smišljenom planu boravila na zadarskom području gdje je na drzak način oštetila dvoje hrvatskih državljanina.
Sumnjiči ju se da je u subotu, 09. ožujka oko 16.45 sati, u trgovačkom centru u Zadru u Ulici Akcije Maslenice prišla 40–godišnjaku te mu na drzak način otuđila novac.
Naime, kada je prišla oštećenom i zatražila ga novac za donaciju, u namjeri da joj da 20 eura, izvadio je novčanicu u apoenu od 100 eura koju joj je predao uz dogovor da mu vrati ostatak, nakon čega je osumnjičena uzela novčanicu i pobjegla.  
Također, sumnjiči ju se da je 07. ožujka 2024. godine oko 10.30 sati u Zadru u Ulici Ante Starčevića prišla 83-godišnjakinji te na drzak način, tražeći donaciju, iz novčanika kojeg je oštećena držala u ruci otuđila novac, nakon čega se udaljila.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja prema osumnjičenoj se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinila dva kaznena teška krađa počinjena na osobito drzak način.

Teška krađa

Od 10. do 12. ožujka u Kožinu nepoznati počinitelj je provalio u kamp kućicu 70-godišnjaka odakle je otuđio motornu pili i trimer za travu.

Materijalna šteta biti će utvrđena naknadno, a protiv nepoznatog počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.


Na A-1, na dionici Benkovac - Pristeg vozio brzinom od 234 kilometara na sat

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom provođenja aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine, službenim vozilom presretač na autocesti snimili vozača u prekoračenja dozvoljene brzine na autocesti.

Jučer, 12. ožujka u 13.25 sati policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač  na autocesti A1 na dionici Benkovac - Pristeg, zaustavili 26-godišnjeg državljanina koji je upravljao automobilom brzinom od 234 kilometra na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 130 km/h.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, radi počinjenog prekršaja vozaču je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 660 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.


Reci što misliš!